11 feb 2021 & 16 feb 2021
Workshop "De Vijf Vaardigheden"

Voor wie aanbieders van filmeducatie • Wanneer donderdag 11 februari, 15:30 - 16:30 of dinsdag 16 februari, 11:00 - 12:00 • Waar online en gratis bij te wonen


Ben jij aanbieder van filmeducatie en wil je jouw aanbod beter laten aansluiten op de onderwijspraktijk? Wij helpen je graag op weg!

Aan de hand van de vijf vaardigheden van filmeducatie, afkomstig uit de nieuwe landelijke leerlijn voor filmeducatie, helpt onze onderwijscoördinator Lukas je om jouw aanbod te koppelen aan het onderwijscurriculum. Zo maak je voor scholen inzichtelijk waarom jouw aanbod past bij hun lessen.

Benieuwd wat die vijf vaardigheden zijn? Wij maakten deze video om de vaardigheden uit te leggen!

Aanmelden en meer informatie


18 feb 2021
Workshop "Wat is Filmeducatie?"

Voor wie cultuurbemiddelaars • Wanneer donderdag 18 februari, 10:00 - 11:30 • Waar online en gratis bij te wonen


Ben jij cultuurbemiddelaar en wil je met scholen inhoudelijk het gesprek aangaan over filmeducatie? Tijdens deze bijeenkomst vertellen we jou als cultuurbemiddelaar in Midden-Nederland graag meer over hoe je dat kunt doen. We praten je bij over het bestaande aanbod in de regio en vertellen je over wat filmeducatie nu eigenlijk is én waarom dat belangrijk is.

Deze bijeenkomst is de start van een langer doorlopend traject, waarin we jou als cultuurbemiddelaar willen ondersteunen om filmeducatie optimaal mee te nemen in jullie makelaarsrol.

Aanmelden en meer informatie


voorjaar 2021
Basistraining: "Meer met film in de klas"

Voor wie vo leraren • Wanneer 6 april, 20 april, 11 mei van 15:30 tot 18:00 • Waar nader te bepalen i.v.m. coronamaatregelen In samenwerking met Kunst Centraal

Veel docenten maken al gebruik van bewegend beeld, ofwel film,  in hun lessen. Maar hoe kun je deze beelden nog betekenisvoller inzetten? In deze training maak je kennis met de didactische mogelijkheden van film in jouw klas en krijg je praktische tools waarmee je direct aan de slag kan met filmeducatie in je lespraktijk.

Na de training, bestaande uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur, ben je in staat om bewegend beeld effectief in te zetten in de klas. Je kunt niet alleen de inhoud van bewegend beeld, maar ook elementen als de filmische vormgeving en context met je klas bespreken.

De training is geschikt voor alle docenten vo van alle onderwijsniveaus, vakgebieden en leerjaren.

Aanmelden